Darmowa dostawa od 159 zł | Infolinia: +48 535 434 100 | E-mail: biuro@dzielnicazdrowia.pl
BIO Cukier kokosowy 200g, Intenson
Opis
BIO Cukier kokosowy
Intenson
200g
✅ Niski indeks glikemiczny,
✅ Wysoka zawartość żelaza.
EAN: 5902150282181
BIO cukier kokosowy ma delikatnie słodki smak, zbliżony do słodkości brązowego cukru, z subtelnym karmelowym posmakiem. Cukier kokosowy składa się w ¾ z sacharozy a resztę stanowią glukoza i fruktoza. Indeks glikemiczny cukru kokosowego jest stosunkowo niski i wynosi 35, więc nie powoduje skoków poziomu cukru i stężenia insuliny we krwi. Ponadto charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza.
Składniki: 100% BIO cukier kokosowy
Wartość odżywcza*:
*w 100g produktu
- Tłuszcz, w tym: 0,2g
- -> kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
- Węglowodany, w tym: 96g
- -> cukry 90 g
- Błonnik 1,0 g
- Białko 0,6 g
- Sól 0,27 g
- Żelazo 72mg (514%*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Sposób użycia: Stosować jak cukier brązowy, jako zamiennik cukru do słodzenia kawy, herbaty, oraz innych ciepłych i zimnych napojów, koktajli, deserów, do pieczenia i gotowania oraz jako ozdobna posypka do dań.